The Better Future Factory

Vijf jaar geleden ontwierpen ze de eerste interactieve recycle machine ter wereld, die tweedehands plastic transformeerde tot 3D printer filaments. Ze ontwikkelden hun ideeën verder, werkten met verschillende partners en nu is er – onder andere – Refil, een in-house startup die 3D printer vullingen van gerecycled plastic produceert. Op industriële schaal, en wereldwijd verkrijgbaar.

De Better Future Factory uit Rotterdam houdt van revolutie. Constant op zoek naar verbeteringen, maken ze zonnebrillen van flippo’s en Aziatische eetstokjes van plastic uit de oceaan. De focus ligt op het recyclen van afvalstromen. Van lineair naar circulair: lege PET flessen als grondstof voor een nieuw product. Hoe dit goed en duurzaam te doen heeft voeten in de aarde, maar de Better Future Factury is optimistisch, energiek en in voor de uitdaging.

We mailden met Thijs Biersteker, Chief Creative Officer, over successen, circulaire ideëen en of course, the future.

The Better Future Factory in drie woorden: 

Sustainable Circulair Design.

Welke projecten maken jullie trots? 

Bij Refil (onze eigen startup) maken we dus van oude auto dashboards en koelkasten 3D printer filaments. Daarnaast maakten we voor Pelican Rouge van oude koffieverpakkingen nieuwe producten en lanceren we binnenkort een gerecyclede tegel (New Marble, red.) die geheel volgens de Europese richtlijnen is goedgekeurd en gemaakt is van oude flessen.

Wat is het grootste verschil tussen opdrachten van klanten en eigen initiatieven? 

Het innovatieve onderzoekstraject bij klanten en eigen projecten is hetzelfde, maar soms willen wij verder waar klanten genoeg hebben aan een goed gelukte test..  De meeste energie krijgen we uit de samenwerking met mensen die dezelfde missie hebben als wij: kijken hoe we innovatie en circulaire economie kunnen laten samenkomen om producten te maken die niet alleen mooi en functioneel zijn maar ook de wereld mooier maken.

Jullie werken veel met afvalstromen. Zijn jullie optimistisch? 

Ik denk dat we door de groeiende kennis alleen maar optimistischer worden. We vinden constant nieuwe mogelijkheden voor oud plastic en nieuwe partners met wie we dit probleem te lijf kunnen gaan. De circulaire economie bloeit op, plastic is een van de meest duidelijke boosdoeners en wij hebben al 5 jaar ervaring met een team van TU-Delft engineers in het schaalbaar omtoveren van dit probleem tot nieuwe mogelijkheden.

Hoe ziet de betere toekomst eruit?  

Vanuit het recycle- en circulaire economie principe ziet onze toekomst eruit zoals de natuur dat al sinds het begin doet: er is geen afval, alles wat op z’n einde is, is een begin voor iets nieuws. Dit principe is simpel, maar om het te laten werken, heeft het een grote groep mensen nodig die de oplossingen gaan zoeken.

www.betterfuturefactory.com

Pelican Rouge project: http://www.betterfuturefactory.com/project/pelican-rouge-the-good-knock/

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.