FAQ’s bij het afronden van 2017

KdB clientèle opgelet! 2017 is coming to an end.. Voor je in paniek raakt over de afronding van je administratie, hier alvast een aantal veel gestelde vragen.

 

Q: Wanneer wordt mijn aangifte ingediend?

A: Ons streven is om de aangifte in te dienen binnen drie maanden nadat de administratie is ingeleverd (en helemaal compleet is). We behandelen alle administraties op volgorde van binnenkomst.

Q: Ik mis nog een jaaropgave, kan ik toch al mijn administratie inleveren?

A: Yes! Je kan dan op een later moment het ontbrekende document uploaden of mailen naar je boekhouder.

Q: Wordt mijn aangifte ingediend voor 1 mei?

A: Als je de administratie compleet hebt ingeleverd voor 2 februari is ons streven om jouw aangifte in te dienen voor 1 mei.

Q: Vragen jullie uitstel voor me aan?

A: Net als ieder ander administratiekantoor vraagt KeesdeBoekhouder uitstel aan voor alle klanten. Heb je aan het begin van het jaar andere prioriteiten dan het inleveren van jouw administratie, kan je dus ook later in het jaar jouw administratie inleveren.

Q: Wat is het voordeel als mijn aangifte voor 1 mei wordt ingediend? 

A: Dan krijg je voor 1 juli bericht van de Belastingdienst en rekent de Belastingdienst geen belastingrente. (Het nadeel is dat je dan ook eerder de Inkomstenbelasting moet betalen).

Q: Wat is belastingrente?

A: Als je na 1 juli een aanslag krijgt van de Belastingdienst, wordt er rente over het te betalen bedrag in rekening gebracht. Het idee erachter is dat je langere tijd over het geld hebt kunnen beschikken (en de Belastingdienst niet). Daarom wordt er belastingrente in rekening gebracht.

Q: Doen jullie de aangifte van mijn partner?

A: Dat kan zeker. Lever dan de documenten aan die op de frontsheet staan. De kosten hiervoor vallen alleen niet in het standaard KeesdeBoekhouder pakket. Voor het verzorgen van de aangifte van jouw partner rekenen we 100 euro inclusief btw.

Q: Vragen jullie ook uitstel aan voor mijn partner?

A: Als wij alle info van jouw partner hebben, vragen we ook uitstel aan. Hebben we nog nooit aangifte voor jouw partner gedaan, geef dan de gegevens van jouw partner door aan jouw boekhouder zodat er uitstel kan worden aangevraagd.

Q: Kan ik ook voor de inleverweek komen??

A: Jazeker, op werkdagen tussen 08:30 en 18:00 kan je zonder afspraak langs komen.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.