Nog investeren in je onderneming in 2017 of niet?

Extra aftrekpost als je investeert

Ben je aan het twijfelen of je dit jaar nog moet investeren of dat je het misschien beter kan uitstellen naar volgend jaar? Hier een korte uitleg over de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Wat is de Investeringsaftrek?

Als je in een kalenderjaar voor meer dan 2.300 euro hebt geïnvesteerd, kom je in aanmerking voor de investeringsaftrek. Dit is een extra aftrekpost, waardoor je uiteindelijk minder Inkomstenbelasting betaalt. De aftrekpost is 28% van de investeringen. De investeringen die meetellen zijn bedrijfsmiddelen die duurder zijn dan 450 euro (ex btw)

Wat kan je doen?

Mocht je nog van plan zijn om op korte termijn te gaan investeren, kan het dus voordelig zijn om dit nog dit jaar te doen om zo boven de grens van 2.300 euro uit te komen en zo een extra aftrekpost te krijgen voor de Inkomstenbelasting. LET OP: extra kosten maken is altijd duurder dan belasting betalen, dus investeer alleen als je echt iets nodig hebt.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.