De vijf meest gemaakte fouten met betrekking tot je administratie

 

Fout #1. Je vergeet btw te rekenen over je onkosten. Als je onkosten doorberekent aan je opdrachtgever en deze dus toevoegt op je factuur, dan moet je over deze onkosten het btw percentage rekenen dat je ook over je fee hebt berekend. Ben je bijvoorbeeld grafisch vormgever, dan bereken je over je doorberekende reis- en lunchkosten ook 21% btw.

Fout #2. Je hebt je doorberekende onkosten niet toegevoegd in je eigen administratie. Deze fout hangt samen met de vorige: als je kosten hebt doorberekend aan je opdrachtgever, dan voeg je deze kosten wel toe in je eigen administratie. Je geeft je opdrachtgever dus niet je originele bonnen, maar hooguit een kopie ter controle.

Fout #3. Je hebt btw op je vliegtickets berekend. Op al je vliegtickets all over the world zit geen btw! Je voert deze kosten dus altijd in met 0% btw. Dat lijkt vervelend, maar anders was je ticket een stuk duurder!

Fout #4. Je gebruikt de verkeerde datum voor je bonnen en facturen. Voer je bonnen en je facturen altijd in op factuurdatum en niet op betaaldatum of datum van invoeren. Deze factuurdatum is belangrijk voor de aangifte btw.

Fout #5. Je hebt btw toegevoegd op je 19 cent per gereisde kilometer. Als jij 19 cent per gereisde kilometer berekent, omdat je geen zakelijke auto hebt of geen OV-kaartje, dan zit daar geen btw op. Je hebt ten slotte ook nooit een factuur hiervan gezien en er dus geen btw berekend. Je voert dus 0% btw in.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.