Kort wat je moet weten over de aangifte Inkomstenbelasting

Wat is de aangifte Inkomstenbelasting eigenlijk?

In de aangifte Inkomstenbelasting geef je je inkomsten van het afgelopen jaar op, zoals winst uit onderneming, inkomsten uit loondienst of uitkering.

Maar ik voel enige stress, dit moet voor 1 april toch?

Sinds een aantal jaar is de jaarlijkse deadline van de Belastingdienst niet meer op 1 april, maar op 1 mei. Dus als je de belastingaangifte nog niet hebt ingediend, heb je nog een maandje de tijd. Heb je de aangifte al wel ingediend? Dan krijg je voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Doe je na 1 april aangifte, dan krijg je meestal binnen drie maanden bericht.

Aaaiiiii, 1 mei ga ik ook niet redden. Wat nu?

Als je de 1 mei deadline niet gaat redden, is er gelukkig een mogelijkheid om uitstel aan te vragen.

Hmmm, doe ik dat zelf of doen jullie dat?

Dit kan je online doen op de website van de Belastingdienst. Je krijgt dan uitstel tot 1 september. Wanneer je klant bent bij KeesdeBoekhouder doen wij dit voor je. Wanneer wij uitstel voor je aanvragen, is je deadline 1 mei volgend jaar.

Is er een nadeel van het uitstellen van de aangifte?

Yep, als je na 1 mei van dit jaar aangifte doet, ga je belastingrente betalen over het af te dragen bedrag.

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.