Tijd voor een nieuwe laptop of camera! Nu of volgend jaar investeren in je onderneming?

Als een eigen baas ben je constant bezig om jezelf te verbeteren. Om zo optimaal mogelijk te presteren zal je daarom ook af en toe moeten investeren in jouw onderneming.

De Belastingdienst heeft een extra aftrekpost voor ondernemers die in één jaar voor meer dan 2.300 euro investeren. Hierdoor kan het dus voordelig zijn om meerdere investeringen in hetzelfde jaar te doen om zo boven deze grens te komen.

Deze aftrekpost is 28% van je investeringen. De investeringen die meetellen zijn bedrijfsmiddelen die duurder zijn dan 450 euro (ex btw). Koop jij dus bijvoorbeeld de nieuwste MacBook Pro van 15” voor 2.300 euro. Dan bedraagt de aftrekpost maar liefst 644 euro.

Mocht je dus van plan zijn om op korte termijn te gaan investeren, kan het dus voordelig zijn om dat nog dit jaar te doen om zo boven de grens van 2.300 euro te komen.

Twijfel je of het in jouw specifieke geval handig is om een extra investering te doen? Neem dan contact op met KeesdeBoekhouder. Jouw boekhouder kijkt en denkt dan met je mee!

PS: Voor de liefhebbers van Scrabble: deze aftrekpost heet kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. En ja dit is echt één woord