Happy 2019! Hold up.. hoe rond je je boekhouding van 2018 af als ondernemer?

We zitten in december, tijd voor de wrap up! Verzamel al je facturen, je bonnetjes en andere totalen, want je hebt je administratie nodig om de eindstand voor 2018 op te maken.
Mocht je weinig om handen hebben komende weken, dan zijn dit de punten die je vast kunt afvinken:
  1. Zorg dat al je verstuurde facturen hebt verzameld. Loop de nummering van de facturen even na: ontbreken er nummers, dan missen er waarschijnlijk ook facturen. Als de missende nummers er nooit zijn geweest, heb dan in elk geval een uitleg hiervoor;
  2. Als je al je uitgaven al op een rijtje hebt, zorg dat je alle bonnetjes en facturen ook paraat hebt. Zonder bon (of eventueel afschrijving bank) is het lastig vast te stellen of de uitgave daadwerkelijk is gemaakt;
  3. Heb je alle terugkomende maandelijkse kosten, zoals telefoon- of internetkosten ingevoerd? Vergeet ook niet een percentage te berekenen voor het privégebruik;
  4. Andere automatische afschrijvingen waar je geen factuur van krijgt worden snel vergeten, zoals huur voor je kantoor. Loop ze na en voeg ze toe. Bij de huur voor kantoor kun je ook een kopie contract toevoegen;
  5. Voeg je gereden zakelijke kilometers van het jaar toe. Dit doe je door 1 bon aan te maken op de laatste dag van het jaar, vermenigvuldig de gereden kilometers met 19 cent. Btw percentage is 0%;
  6. Check altijd even je grote uitgaven, zoals computer, fototoestel, fiets of vliegtickets. Het zou zonde zijn als je deze zou vergeten.
Mocht je al vragen hebben aan je boekhouder, stel ze nu! In januari heeft ie het vast een stuk drukker!

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies van sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media, reclame en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.