Dutch Photographers Day 2023 x Kees de Boekhouder

Dutch Photographers Day 2023 x Kees de Boekhouder

18 oktober 2023 – leestijd: 3 minuten
Ben je fotograaf, heb je affiniteit met visuele kunst of wil je je gewoon laten inspireren? Dutch Photographers (DuPho) organiseert op maandag 6 november de tweede editie van de Dutch Photographers Day in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Een dag waarop de Nederlandse fotografie wordt gevierd door middel van inspiratie, kennisdeling, creativiteit en mogelijkheid tot netwerken. Sinds begin 2023 is Kees de Boekhouder trotse partner van DuPho en daarom lichten we graag toe wat je op deze dag kan verwachten.

Op zoek naar een professionele review van je portfolio?
Maak dan gebruik van de mogelijkheid om aan te schuiven bij verschillende experts zoals fotoredacteuren, curatoren, artdirectors en foto-agentschappen. Ga het gesprek aan en daag jezelf uit door je werk te laten zien en te bespreken, ongeacht waar jij je momenteel bevindt in jouw creatieve proces.

Wil je geïnspireerd raken door kenners uit het vak?
Gedurende de dag zal er een breed scala aan onderwerpen voorbij komen in de vorm van workshops, lezingen en panel talks. Een van de onderwerpen die aan het licht wordt gebracht is AI, een aspect dat ook binnen de fotografiewereld steeds belangrijker wordt. Zo komen Mark Engelen en Jan Stel, beiden bekend als fotograaf en beeldbewerker, vertellen over AI als beeldgenerator. Samen zoeken ze de grenzen van creativiteit en techniek op en delen ze hun ervaringen met de mogelijkheden, grenzen en valkuilen van AI. Ook vertelt beeldbewerker Violina Jeliazkova graag over haar kijk op AI. Hoe kan je dit als krachtig hulpmiddel gebruiken om je creatieve visie tot leven te brengen? En hoe verhoudt dit zich tot authenticiteit, je eigen ideeën bedenken, eigen artistieke beslissingen nemen en je eigen vaardigheden benutten om alles samen te brengen? Violina zal inzoomen op deze mogelijkheden binnen de programma’s Lightroom Classic en Photoshop.

Dutch Photographers Day 2023 x Kees de Boekhouder

En verder…
Ontmoet de community! Door het gehele gebouw zijn er plekken waar je tussendoor even je laptop kan openklappen om te werken, nieuwe connecties kunt maken en met collega’s kan bijpraten onder het genot van een drankje. Zo kan je de gehele dag aanwezig zijn en hoef je niks te missen van het programma. Wil je de inspiratie mee naar huis nemen? Check dan de boekenmarkt op de eerste verdieping, waar je kan neuzen tussen zowel nieuwe als tweedehands boeken.

Enthousiast? Check alle details over de dag op de eventpagina van Dupho, waar je ook je tickets kan kopen. We zien je daar!

Beeld: AI en Violina Jeliazkova

Vragen?

Heb je vragen over onze dienst of product?

Je kunt ons op meerdere manieren bereiken.