Catharina Gerritsen – Fotograaf

Catharina Gerritsen – Fotograaf

6 oktober 2022 – leestijd: 3 minuten
“Als je iets maakt wat mooi genoeg is kijken mensen er naar en kan je je boodschap verspreiden.”

Als je voor de rest van je leven nog maar een onderwerp zou mogen fotograferen, wat zou dit dan zijn?
“Mijn buurt, want ik kan altijd verhuizen naar een nieuwe plek en zo kan ik altijd mijn buurt blijven fotograferen.”

Neem ons eens mee naar je allereerste foto.
“Het is niet mijn allereerste foto, maar ik kan me wel herinneren dat ik voor het eerst een flitser heb gekocht. Ik ging met mijn tienervriendinnen in een weiland actieshots maken in het riet, mét een fancy flitser. Daarna werd ik partyfotograaf voor VICE, dus dat was een mooi begin.”

Catharina Gerritsen – Fotograaf

Je werk kent een heel sterk sociaal aspect, waar komt deze drive vandaan?
“Ik vind het het allerbelangrijkste dat we een beetje voor elkaar zorgen op deze planeet en dat lijkt me ook meer dan vanzelfsprekend. Dus daar komt het sociale aspect bij mij eigenlijk gewoon vandaan.”

Wat vind je het minst leuke aan je werk en wat het leukste?
“Het minst leuke gedeelte vind ik toch wel de hoeveelheid computerwerk. Als fotograaf zit je toch wel 80% of 90% van je tijd achter een computer; dat is soms wel een beetje saai, vind ik. En het leukste aan mijn werk vind ik het fotograferen zelf en op plekken komen waar je normaal nooit komt.”

Wat vind je belangrijker: een mooie foto maken of een sterke boodschap verspreiden middels een foto?
“Ik vind het allebei belangrijk. Ik denk dat als je een mooie foto maakt er meer mensen naar kijken en dat het dus heel erg hand in hand gaat.”

Hoe zou je meer mensen willen bereiken met je foto’s?
“Ik zou heel graag een keer een fotoboek willen maken, dat lijkt me echt heel vet. En het lijkt me ook wel tof om een keer een expositie te doen op een grotere plek.”

Wanneer ben je echt tevreden over je carrière en wat is je grootste doel?
“Ik denk dat het voor mij geslaagd is als ik aan het einde van mijn carrière het gevoel heb dat ik met mijn werk de wereld een stukje beter heb gemaakt. Of mensen dingen heb laten zien die ze nog niet kenden of op een andere manier iets heb kunnen laten inzien.”

Hoe ben jij bij Kees de Boekhouder terecht gekomen?
“Ik zit sinds 2011 bij Kees de Boekhouder geloof ik. Mijn boekhouder was de OG Kees! Ik kwam er via een vriend terecht en het kantoor zat toendertijd nog op de Wallen in een heel klein gebouwtje waar je nog langs moest komen met je mappen en je jaarrekening. En die vergat iedereen dan weer mee te nemen dus het kantoor stond vol met mappen van mensen.”

Wat betekent Kees de Boekhouder voor jou?
“Het betekent dat ik mijn kostbare tijd kan stoppen in dingen die ik belangrijk vind en me niet hoef bezig te houden met de ins en outs van mijn boekhouding. Ik kan er op vertrouwen dat het goed geregeld wordt. En wanneer ik een vraag heb over financiële keuzes, helpen ze me daar ook mee.

Catharina Gerritsen – Fotograaf

Vragen?

Heb je vragen over onze dienst of product?

Je kunt ons op meerdere manieren bereiken.