Profiles: Jolien Skincare – “Het gaat mij om de persoon achter de mens.”

Profiles: Jolien Skincare – “Het gaat mij om de persoon achter de mens.”

Geschreven door: Sidney Steinmann
Na een aantal jaar te hebben gewerkt als schoonheidsspecialist, was het voor Jolien Schepers (28) tijd om de stap te zetten van medewerker naar eigenaar.

In 2019 richtte ze Jolien Skincare op, een schoonheidssalon in het centrum van Amsterdam waar niet alleen uiterlijke schoonheid centraal staat: “Wenkbrauwen verven en epileren is leuk om te doen, maar het gaat mij om de persoon achter de mens. Ik wil dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij.”

Ik begin rimpels te krijgen. Wat moet ik doen?!

Dat kan natuurlijk aan heel veel dingen liggen. Drink je veel? Slaap je slecht? Wat eet je? Beweeg je genoeg? Vanuit daar kan ik kijken wat je nodig hebt. Stress is ook een grote factor. Goede gezichtsverzorging helpt altijd – het liefst die van mij natuurlijk!
Tegen rimpeltjes kun je in principe van alles doen. In de basis kun je met name actieve werkstoffen gebruiken, zoals vitamine C, B of A én goed hydrateren. Daarnaast kun je de boel beschermen met een goede crème.

Zat er altijd al een ondernemer in jou?

Totaal niet eigenlijk. Op een gegeven moment voelde ik wel aan dat ik goed was in wat ik deed en dat ik het liever zelf wilde doen. Als ik iets echt leuk vind, kan ik daar heel gepassioneerd over raken. En dan wordt mijn wil ook wet. Dan vind ik het niet fijn als iemand boven mij staat. Ik heb die vrijheid nodig om gelukkig zijn.

Om de zaak draaiende te houden hebben veel ondernemers creatief moeten omspringen met de maatregelen van de afgelopen tijd. Hoe is de afgelopen tijd voor jou geweest?

Begin maart ben ik twee maanden dicht geweest. Ik was net verhuisd naar de nieuwe salon. Ik had al mijn geld en energie geïnvesteerd en dan weet je opeens niet meer hoe de toekomst eruit ziet. Dat kwam wel hard aan. Maar op een gegeven moment merk je dat je niet heel veel nodig hebt in het leven. Na die twee maanden mocht ik weer open met wat kleine aanpassingen en eigenlijk is het nooit zo druk geweest. Volgens mij zit ik tot januari zo goed als vol!

Profiles: Jolien Skincare – “Het gaat mij om de persoon achter de mens.”

Je doet aan holistische behandelmethoden. Kun je daar misschien iets over vertellen?

Ik ben niet alleen met de huid bezig, maar ook met de persoon. Wanneer ik iemand behandel voel ik vaak stress. Dan vraag ik door en behandel ik zo nodig met massagetechnieken. Voeding is ook belangrijk. Aan het gezicht kun je vaak zien of iemand allergieën of intoleranties heeft. Daarnaast geloof ik in het spirituele. Dat wil niet zeggen dat ik een zweefteef ben, maar ik geloof dat we te weinig ontspannen. Daarom werk ik met ontspanningsoefeningen, maar ook met drukpunten. Aan de hand van die drukpunten kan ik stress voelen en probeer ik de energiebanen weer in balans te brengen. Verder vind ik het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij. En dat ze beseffen dat ieder mens iets moois heeft, ook al heb je kleine lippen of een grote neus.

Botox en fillers zijn tegenwoordig geen taboe meer, ook bij jonge mensen. Hoe kijk jij naar deze ontwikkeling?

Dat vind ik lastig, want ik houd persoonlijk heel erg van puur natuur. Ik kan het juist waarderen wanneer mensen met een hele mooie energie de salon binnen komen lopen, ook al hebben ze rimpels. Ik vind het jammer dat jonge mensen zo onzeker zijn over hun uiterlijk. Ik heb er geen oordeel over en ik wil iedereen graag in hun waarde laten, maar ik vind het niet mooi. Het is ook nog niet helemaal duidelijk wat de effecten van dat soort behandelingen zijn op lange termijn zijn op lange termijn.

Krijg je veel klanten die ‘iets’ hebben gedaan aan hun uiterlijk?

Nou, bijna niet. Misschien zo nu en dan iemand die een spuitje botox in het voorhoofd heeft gedaan, maar dat is geen probleem met behandelen. Het is juist goed om het te masseren, zo stimuleer je de spieren weer.

Ik kan mij voorstellen dat huidverzorgingmethodes blijven doorontwikkelen. Hoe zorg je dat je up-to-date blijft?

Vooral door mensen te volgen die er verstand van hebben. Ik gebruik producten van Synergie Skin. Zij combineren wetenschap met het gebruik van natuurlijke producten. Tegenwoordig zie je veel natuurlijke merken voorbij komen, maar dan blijken er toch vaak gifstoffen in te zitten, of onvoldoende actieve stoffen. Wanneer ik nieuwe producten zoek, spreek ik met deskundigen af, doe ik mijn research en zo kom ik aan de merken die ik gebruik.

Zijn er dingen die mensen doen qua huidverzorging, die eigenlijk helemaal niet zo goed zijn?

Het gaat vaak mis met mensen die zomaar Retinol, vitamine A en vitamine C gaan gebruiken. Wanneer je hier teveel van neemt maak je het huidoppervlakte juist eerder stuk. Veel influencers op Instagram promoten merken vanuit hun eigen ervaring, maar iedere huid is anders en heeft dus ook specifieke begeleiding nodig. Ik vind dat mensen eerst advies moeten inwinnen bij deskundigen voor ze een product op hun huid smeren.

Wat betekent succes voor jou?

Ik wil een salon neerzetten met echte kwaliteit, eerlijkheid, puurheid en alle aandacht naar de wensen en behoeftes van de klant. Kwaliteit leveren. Dat wanneer mensen binnenkomen ze voelen dat er met passie wordt gewerkt.

Website: jolienskincare.nl
Instagram: jolienskincare

Geschreven door: Sidney Steinmann

Vragen?

Heb je vragen over onze dienst of product?

Je kunt ons op meerdere manieren bereiken.